Pomoc pro Dominička

20220802_153348.jpg

Dominičkův příběh slovy maminky Zuzany:

Jsem Zuzka máma jednoho malého úžasňáka jménem Dominiček :). Bohužel osud nám naložil a Dominiček dostal do vínku své "odlišnosti" od jiných dětí a přesto , že je "jiný", je to můj milovaný chlapeček :) .

Tady je náš příběh:

Psal se rok 2014 a já společně s partnerem jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, byla jsem šťastná :), tak jsme se na miminko těšili. Těhotenství jako takové probíhalo v pořádku, vyšetření UTZ, v druhé polovině těhotenství jsem byla 2x hospitalizována skrz tvrdnutí bříška, ale to přeci k těhotenství patří a jednou jedinkrát za 9 měsíců jsem měla horečky nic zvláštního řeknete si .....

Osud nám ale moc nepřál .....

1.4 2015 byl ten den D kdy naše láska vykoukla na svět, byli jsme šťastni byli jsme 3! Dominiček 2370g takový malý bezbranný uzlíček začal svůj boj ....

Ihned po porodu musel být resuscitován a následně převezen do FN Olomouc kvůli poklesu srdíčka, druhý den mého chlapečka převezli zpět s tím, že je vše v pořádku, opak byl pravdou ...

Když začal plakat, přestával dýchat a modral, takže jsem si ho nemohla nechat u sebe a byl pod dohledem sestřiček v šumperské nemocnici. Po týdnu jsme byli konečně spolu a Dominička jsem měla na pokoji, bohužel jsem nekojila, Domča se nechtěl přisát, tak byl krmený přes sondu do žaludku ...

Po 2 týdnech nastal pro nás druhý velký den, jedeme domu! Domů odjíždíme se speciální lahvičkou na krmení, ale také s první diagnozou HYPOTONIE (svalová slabost) od té doby cvičíme vojtovu metodu a pro mne jako mámu začalo období slz, Dominiček při cvičení plakal a já s ním ...

Vím, že cvičení nás posouvá krůček po krůčku dál...

Myslela jsem ,že nejhorší máme za sebou ......

Omyl ....

Na běžné kontrole u pediatra ve 2 měsících nás p. doktorka upozornila na záškuby v ručičkách a poslala nás na neurologii, tam Dominičkovi zjistili druhou diagnozu Epilepsie, na kterou dostal Dominiček léky (diapam a další ), léky sice pomáhají zmírňovat epileptické záchvaty, ale na druhou stranu utlumují mozek a brzdí jeho vývoj .....

Je to takový "začarovaný kruh". Epilepsie a hypotonie byl bohužel jen "začátek ". V půl roce jsme zjistili, že Dominiček nevidí na jedno očko a pro nás začal kolotoč hospitalizací v nemocnicích po ČR Olomouc, Brno, Praha. Přidává se k tomu zvracení následné dehydratace. Bohužel už nešlo krmit z lahvičky a krmila jsem přes sondu a stála před rozhodnutím zavést Dominičkovi PEG, to měl Dominiček rok ....

Řeknete si stačí ? Bohužel. Dlouhý koloběh vyšetření, hospitalizací abych věděla co trápí mého chlapečka.

Dlouhý rok čekaní na genetické testy.

Je to tady květen 2016. Žádná máma tohle nechce slyšet "Váš syn má mutaci v genu GRIN1, která způsobuje všechno to zlo, všechny diagnozy - epileptická encefalopatie, těžká mentální retardace, centrální spastická kvadruparéza s axiální hypotonií, dystonický syndrom, hyperexcitabilita, porucha zraku a sluchu, mikrocefalie, faciální dysmorfie, atrofie, hypoplasie vermis mozečku dystrofie a ústní soor.  S touto diagnózou je na světě jen pár lidí, dělí se na 3 stupně. Bohužel můj Dominiček má právě stupeň 3. Ten nejhorší stupeň mutace genu GRIN 1. Jako máma si říkám, osude dost, stačí, kolik toho ještě na mého chlapečka chceš "nabalit"? Proč? Proč zrovna můj syn , proč? Už nemám sílu, ale musím, musím být silná právě skrz Dominička.

Připadá mi , že naše trápení nemá konce :(. Dominiček častým zvracením hodně zhubl a já stála před dalším rozhodnutím. V roce 2017 Domča podstoupil FUNDOPLIKACI (zavedení svorky mezi žaludkem a jícnem a má zabránit zvracení ), ani tím to bohužel nekončí v nemocici jsme víc jak doma :( .

Rok 2019 byl nejnáročnější, pro mne jako mámu psychicky, když vidíte své milované dítě s těžkým zápalem plic zaintubovaného v umělém spánku. Jako máma bych si to se svým dítkem hned vyměnila a znovu dokola si pokládám otázky proč? Proč ten malý chlapeček musí být životem takhle zkoušený? Skrz silné léky na zápal plic Dominičkovi přestal trávit žaludek a já stála před dalším rozhodnutím, zavést PEG-J, jedná se o PEG, který je zaveden do žaludku i do tenkého střeva. V té době jsme krmili rovnou do tenkého střeva. Dlouhých 6 měsíců v nemocnici (vždycky na pár dnů doma a zpět).

Kvůli častým odběrům krve, které byly neúspěšné mi lékaři ve Fn Ol doporučili zavést Dominičkovi INTRAVENÓZNÍ PORT. Lékař si všiml, jak Dominička vyčerpává dýchání, veškerou sílu kterou měl investoval právě do plic a nabídl mi TRACHEOSTOMII. A já stála opět před dalším rozhodnutím. Pro mě řekla bych jedno z nejtěžších. Dlouho jsem přemýšlela, sháněla informace. V říjnu 2019 Dominiček tuhle operaci podstoupil, nebylo to pro mne vůbec lehké, musela jsem se naučit nové věci, odsávání hlenů několikrát za den i v noci, vypouštění a následné napouštění balonku, balonek se musí vypouštět aby neměl Domča otlaky. Každých 14 dnů jezdíme do FN Ol na výměnu. Ale díky TRACHEOSTOMII Dominičkovi začal opět trávit žaludek :).

Velkou pomocí, a moc věcí by pro nás bylo jednodušší , by nám byla veřejná sbírka s transparentním účtem.

Výtěžek ze sbírky bych použila na cvičení v Ostravě, které bohužel pojišťovna neproplácí a Domčovi by cvičení moc pomohlo, posunulo by nás zase o kus dál :), také pomůcky které Domča potřebuje -inhalátor, filtry do tracheostomie, odsávačky. Nejsem zvyklá prosit o pomoc druhé , ale v téhle situaci bych pomoc moc uvítala. Vlastně za jakoukoliv pomoc budu moc ráda. Finančně jsou potřeby pro malého náročné. Sbíráme víčka, protože "KAŽDÉ VÍČKO SE POČÍTÁ :)", díky víčkům Domča podstupuje HIPOTERAPII, kterou má Domča moc rád.

Velkou oporou v tomhle našem příběhu, který nám osud píše, jsou moji rodiče, sestra a vlastně celá moje rodina. Bez nich bych to nezvládla, psychicky, finančně. Kdykoliv potřebuji jsou tady pro nás, pro mne a Dominička.

Že nepíši o Dominičkově tátovi? Bohužel, naše životní cesty se rozešly. O to je to pro mě jako mámu všechno těžší, být na všechno téměř sama. Proto každý den děkuji za své rodiče, za pomoc a podporu co v nich máme ..... " Díky mami a tati ! " :) .

A mé velké DÍKY patří VÁM všem co jste si nás příběh přečetli :).

Maminka Zuzana.

20220518_111330.jpg


Zapojte se s námi do pomoci pro Dominička . 

Přispět můžete finanční částkou na účet veřejné sbírky Nadačního fondu Dobrá srdce:

Veřejná sbírka Nadačního fondu Dobrá srdce

Číslo účtu: 2700977831/2010
Variabilní symbol: 
203202

pro platby ze zahraničí

IBAN: CZ2520100000002700977831

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

QR Platba pro Dominička.png

Darovací smlouva - finanční dar  pro Dominička

Darovací smlouvu vytiskněte 2x, vyplňte údaje, částku, podepište a obojí provedení smlouvy zašlete na kontaktní adresu Nadačního fondu Dobrá srdce. 


Výtěžek sbírky bude použit na pomoc s úhradou nákladů potřeb Dominička, rehabilitace, lázně a rehabilitační pomůcky.
Aktuální částka k čerpání činí ke dni 19.2.2024 částku 999.914,-Kč.
 Z CELÉHO SRDCE DĚKUJEME .
DSC_4429.jpg

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Potvrzení daru

    12. 2. 2023 11:14:42 | Monika Kodešová

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jestli je možné dodatečně získat potvrzení o zaslaném příspěvku?

    Konkrétně šlo o podporu Dominička

    mé údaje:
    Monika Kodešová
    Čejkovice 16. 286 01 Čáslav
    datum narození: 29. 5. 1991
    Z účtu:236963487/0600

    Předem Vám mockrát děkuji za odpověď.
    Hezký den, M.


    Odpovědět

  • Aktualizace sbirky

    10. 11. 2022 18:32:15 | Dárce :)

    Dobry den, slo by vysi sbirky aktualizovat? Naposledy byla castka refreshovana v cervnu

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Aktualizace sbirky

      10. 11. 2022 19:13:06 | Andrea

      Dobry den,
      aktualizace probehne v pondeli, to budou zauctovane odchozi platby rehabilitaci a servisu vozidla.
      Krasny zbytek dne preji

      Odpovědět

  • REAKCE NA PŘÍSPĚVEK OD PANÍ "LEONY ČERNÉ"

    10. 8. 2022 11:30:00 | Andrea Pavla

    Leono, pokud jste vůbec Leona Černá, váš komentář a všechny komentáře pod ním psala jedna osoba. Vy to ovšem víte a my také. Maminka Zuzana zvažuje podání TO. Velice ráda předám podklady s informacemi o odesílateli těchto komentářů.
    Jak si můžete dovolit, takto kohokoliv očerňovat, závist nebo něco osobního?
    Doporučuji si zkusit starost o postižené děti, najděte si dobrovolnickou činnost, ať poznáte, co to obnáší, třeba vás ta negativita přejde.

    Maminka Zuzana s penězi ve sbírce nenakládá, nepřijde s nimi do styku. Cokoliv co je pro Dominička potřeba se řeší individuálně a na základě předložených dokladů, smluv a faktur, se s maminkou sepíše darovací smlouva a nadační příspěvek putuje přímo poskytovateli služby či prodejci pomůcky. Veškeré výdaje z veřejné sbírky projdou kontrolou krajského kraje, která sbírku dozoruje. Kontrola se provádí jednou ročně, jak je uvedeno v osvědčení veřejné sbírky. Veřejná sbírka splňuje vše, co ji zákon ukládá.

    Maminka dodá informace k aktualizaci příběhu od roku 2020, odstavec o autě je již pryč. Maminka mne o to požádala 2.8. z důvodu mé dovolené, jsem tak mohla učinit až po návratu, učiněno včera. Informace o tom, že výtěžek bude použit na rehabilitace, lázně a kompenzační pomůcky ve článku byla a je i nadále.

    Buďme prosím k sobě milejší.
    Krásný den všem
    Andrea

    Odpovědět

  • Já tohle nechápu

    10. 8. 2022 9:53:23 | Nikol Stibrova

    Že vám, to, přátele, za to stojí:)

    Když jsem Domču vylosovala, přečetla jsem si tenhle příběh, který ale bohužel není dva roky aktualizovaný. Opravdu jsem myslela, že primárně potřebujeme auto. Zuzka mi pak ihned psala na insta, že auto už maji, ale že nemají na ostatní věci. Napsala jsem, ať to neřeší, že to je jedno, že lidi jim rádi pošlou peníze na rehabilitace, lázně, pomůcky, že to nebudou řešit. Koukám, že řeší.

    Je to moje chyba, měla jsem to uvést na pravou míru. Brala jsem to podle sebe, mně je jedno, na co peníze budou, péče o Domču musí bejt extrémně finančně náročná.

    Tak.

    Krásný den všem.

    N.



    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Já tohle nechápu

      10. 8. 2022 10:15:10 | Sabina Fořtová

      Dobrý den, teď jsme také koukala na ošklivý komentar paní, asi mě byt doopravdy uvedeno na co příspěvek bude použit nicméně sama mám postiženou dcerku a u těchto děti se finance VŽDY na něco využiji ať už pomůcky či nákladné rehabilitace..bohužel vždy se najde nějaký rejpalek no

      Odpovědět

  • !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

    9. 8. 2022 21:51:48 | Leona Černá

    Dobrý den paní Zuzano, sleduji Vás i Dominička několik let.

    Opakovaně jsem přispívala na různé sbírky s vámi spojené. Ať už to bylo na rehabilitace pro Dominička:
    https://www.znesnaze21.cz/sbirka/rehabilitace-pro-dominika

    A nebo právě v loňském roce na dvě a tou jednou byl doplatek za automobil zn. Audi(který jste si dříve pořídala za státní příspěvek 200 000tis., ale bohužel je logické, že nízké auto je nevhodné pro hendikepovaného chlapce-dobře, každý můžeme šlápnout vedle)
    https://www.znesnaze21.cz/sbirka/domca-s-mamou-zase-jede

    A dále jste vybírala peníze na NOVÉ auto, které jste následně zakoupila! Automobil již máte zakoupený více než rok a plně funkční. Tudíž nechápu, jak je možné, že jste nyní žádala o sbírku opět na automobil?

    Uvědomujete si, že jste obelhala tisíce, možná i miliony lidí, kteří Vám z dobré vůle chtěli usnadnit péči o Dominička? To opravdu nemáte svědomí? Nikolka Štíbrová je naprosto neuvěřitelná bytost, která dokáže strhnout dav, myšleno v dobrém slova smyslu, a vy toho tímto využijete? Obelhala a zesměšnila jste i ji. Nikolku sleduje statisíce lidí na instagramu.

    A pokud to bylo jinak, zde na stránkách máte příběh stále stejný neměnný od roku 2020. Měla jste jej zavčas poupravit!

    Jsou stovky, možná i tisíce rodin, které trnou každý den, zda-li seženou dostatek financí pro svá nemocná děťátka a vy tohle provedete s čistým svědomím??? ZUZKO, STYĎTE SE!!!!
    Je mi z toho smutno.
    Naprosto nechápu, jak můžete využívat svého synka k takovým nechutným obchodům.
    Měla jsem vás ráda a vážila jsem si vás, ale je to tak obrovské zklamání, které nejde popsat slovy....Jsem znechucená.

    Dominičkovi přeji, jen to nejlepší a pevně věřím, že si Nadace Dobrá srdce velice dobře pohlídá, že peníze půjdou výhradně pro jeho potřeby!
    Protože tady toho nechutného obchodu jste zatáhla i je. Udělali Vám oficiální záštitu.
    Je to naprosto k neuvěření!

    S pozdravem a zklamáním

    Leona Černá


    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      10. 8. 2022 11:31:32 | Lucie Kubíková

      Zuzku znám a moc dobře vím, jak se snaží sbírat každé víčko, aby to pak mohla proměnit za peníze a ne pro sebe, ale opravdu pro malého Domču. A jestli ji někdo opravdu závidíte ty peníze, tak si uvědomte, že svému synovi obětuje celý život a že by Vám ty peníze klidně dala kdyby to šlo vyměnit za zdravého syna! Važte si, že máte zdravé děti a neřešte na co ty peníze použije, opravdu to bude jen pro Domču, to má Nikol určitě velice dobře ošetřené! Už tak má Zuzka s Domčou náročný život, tak jim ho nedělejte svoji závistí a hnusnými komenty ještě horší!

      Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      10. 8. 2022 9:31:07 | Zuzana

      Lidi jste vůbec normální??? Na auto se nevybírá nikol to vi jen uz to nechtěla opravovat k penězům ja přístup nemam kdyz nedolozim vse potřebné co mam . A ano je to moje chyba ze se příspěvek 2 roky neaktualizoval ale tohle co píšete je vážně moc ja se nemam za co stydět a úplně jsme věděla ze něco takového přijde protože lidi jsou zavistivi ja vam toho domcu na týden půjčím at si to můžete vyzkoušet jaké to je se o něj starat a pak polovina s vas zmlkne mějte se !!!

      Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      9. 8. 2022 22:55:35 | Lucka

      Je mi to líto, především kvůli chlapci. Matka, která vydělává na postiženém chlapci, je to nejhorší, co může být

      Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        10. 8. 2022 0:20:44 | Lenka V.

        Co k tomu napsat? Zuzky příběh na mě vykoukl už dva roky zpět, běžela sbírka na nové auto, které následně zakoupila.
        Chápu, že je těžké pečovat o tak hendikepované dítě.
        Ale co je moc, je moc. Dominiček za to nemůže a snad budou penízky použity jen a jen pro něj. Přeji mu, ať je stále usměvavý chlapec.
        Zuzka by si měla sáhnout do svědomí.

        Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      9. 8. 2022 22:49:50 | Petr P.

      Tak to je hustý. Ty vole, to nemá svědomí?
      Chudák kluk.

      Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      9. 8. 2022 22:48:01 | Tomáš

      Tolik lidí naletělo. Lidi, jste blázni? Je fajn pomáhat, ale ověřte si, komu pomáháte.
      No jo. Jenže Nikča to nemohla tušit

      Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        9. 8. 2022 23:13:08 | Barča

        Přesně, díky Nikče už se pomohlo tolika lidem s nešťastným osudem.

        Tohle mě pěkně zvedlo ze židle.

        Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        9. 8. 2022 23:10:53 | Verča

        Tak snad se to k Nikče donese

        Odpovědět

        • Re: Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

          10. 8. 2022 0:12:37 | Barča

          Kéžby

          Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      9. 8. 2022 22:45:04 | Věrka

      Ahoj, jsem ze Šumperka a bohužel to musím potvrdit

      Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        10. 8. 2022 0:23:46 | Lukáš

        Přesně, také jsem šumperák .
        Byla to otázka času. Ostuda jak vrata. Zuzana znemožnila hlavně sebe.

        Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        10. 8. 2022 0:05:59 | Rosťa

        Jo, je to tak.
        Zuza má Caddynu-novou. Byly sbírky, jak na doplatek pro stát. Tak pak nové.To je ta Caddyna.
        Divím se, že jí to tak prochází. Ale kdo umí, umí.
        Snad to bude použito výhradně pro Domču.

        Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        9. 8. 2022 22:59:00 | Ivka

        I já

        Odpovědět

    • Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

      9. 8. 2022 22:38:15 | Katka

      Dobrý večer,
      čekala jsem, kdy to "praskne".
      Jsem ze Šumperska. Byla jsem na několika akcích pro Dominička. Paní Lipková je lživá a závistivá osoba.
      Tvrdí, že je samoživitelka. Přitom s tatínkem se stýká a finančně na chlapce přispívá.
      To, že za stání příspěvěk koupila audinu, kterou prodala, peníze si ponechala, o tom švitoří i vrabci na střeše. Jenže ÚP chtěl vrátit příspěvek. Tak šup sbírka na doplatek. No a šup další sbírka na Caddynu. Kterou jezdí už více než rok.
      Všude kde chodí, jen brečí, jak ji nikdo nepomáhá. Jak nemá peníze. Přitom dostává nemalé peníze od státu(evidentně je má jen pro svoji potřebu a na Dominička kašle). Stěžuje si a špiní ostatní rodiče z okolí.

      Je to vážně smutné! Protože Dominiček za to nemůže, ale jen využívá jeho obličej.


      Odpovědět

      • Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

        9. 8. 2022 22:40:11 | Libor

        K tomu by se měla teda paní Lipková vyjádřit.
        Pokud je to pravda. Tak to je mazec.

        Odpovědět

        • Re: Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

          9. 8. 2022 23:03:31 | Kája

          A nejen ona. Tohle je brutální.
          To se jako vybere přes dva mega, jako že na auto, které už má přes rok nové? No, evidentně chytrá mamina

          Odpovědět

          • Re: Re: Re: Re: !!!OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!!!

            9. 8. 2022 23:05:41 | Lukáš

            Přesně

            Odpovědět

  • Posláno❤️

    8. 8. 2022 13:41:58 | Kristýna

    Jste neuvěřitelní❤️Držíme vám palce❤️

    Odpovědět

  • Jste opravdový bojovníci!

    8. 8. 2022 12:46:54 | Dárci

    Smekám před Vámi, jsme opravdu statečný oba dva.
    Držím pěsti, ať se daří

    Odpovědět

  • Posláno❤️

    8. 8. 2022 8:19:44 | Šárka a Láďa

    Jste oba neskutečně statečný

    Odpovědět

  • Přeju hodně štěstí ♥️

    7. 8. 2022 23:21:24 | Barunka

    Posílám něco málo z mé studentské výplaty :) snad vám to pomůže! ♥️ Držte se, přeju hodně sil a štěstí. Všechno dobře dopadne :)

    Odpovědět

  • Držte se, Zuzko a Dominičku

    7. 8. 2022 21:13:34 | Tereza

    Jste moc statečná maminka, držím palce a přeji hodně sil vám oběma

    Odpovědět

  • Víčka

    7. 8. 2022 21:09:21 | Lucie

    Poslala jsem taky nějakou tu korunu, zasloužíte si obdiv… snad neurazí moje otázka je možnost Vám někam poslat víčka. Já je začala sbírat pro bývalého manžela na elektrický vozík, manželství sice nevydrželo ale víčka sbírám dál kdyby se někomu někdy hodili. V jednom obchodě měli krabici na víčka, tak jsme už pytel hodili tam. Ale máme doma další. Děkuji

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Víčka

      9. 8. 2022 18:04:58 | Zuzana

      Napište na email LipkovaZuzana@seznam.cz domluvíme se tam děkujeme

      Odpovědět

  • Držíme palce

    7. 8. 2022 20:51:41 | Zuzana

    Zuzko,jste neskutečně statečná a láskyplná maminka! Moc Vám přejeme,aby bylo všechno lepší, snazší a měla jste dost prostředků pro dostupné metody léčby a pomoci. Domi,jsi milovaný chlapeček. Váš příběh mě úplně vzal a moc Vám držíme palce.

    Odpovědět

  • Pro Dominika a maminku

    7. 8. 2022 15:31:58 | Robert

    Přejeme Vám hodně sil a štěstí! Snad Vám to alespoň trochu usnadní vybrané peníze.

    Odpovědět

  • Bojovníci ❤️

    7. 8. 2022 11:33:56 | Zdeňka

    Oba dva jste velcí bojovníci, maminko před Vámi hluboce smekám, BOJUJTE OBA DVA DÁL

    Odpovědět

  • Přeji hodně sil

    7. 8. 2022 11:31:15 | Sarka Bialoncik

    Velmi dojemny příběh, přeju vám obema hodně sil ❤️

    Odpovědět

  • Hodne sily a zdravi!

    7. 8. 2022 11:22:14 | Bara

    Vam i vsem co vam pomahaji, at vam vybrane penize aspon trochu ulevi, pohlazeni Dominickovi!

    Odpovědět

  • Pro malého bojovníka

    7. 8. 2022 11:16:14 | Karolína

    Korunky poslány, a k tomu vzdušnou čarou posíláme spoustu sil a lásky ❤️

    Odpovědět

  • .

    7. 8. 2022 10:56:12 | Žanet

    Přeji hodně sil ♥️♥️♥️ pusu Dominickovi

    Odpovědět

  • Korunka ke korunce

    7. 8. 2022 10:49:59 | Jitka

    I kdyz je muj prispevek jen kapkou v mori, verim ze tech kapek bude vic a z more se stane ocean....
    Ten stejny ocean lepsich podminek a moznosti pro peci o uzasneho synka preji i Vam. Uprimne a z celeho srdce❤️
    Penize nejsou v zivote vsechno,ale kdyz jich je trosku vic, je vsechno mnohem jednodussi

    Odpovědět

  • Držím pěsti

    7. 8. 2022 10:36:10 | Tereza

    Přeji hodně síly

    Odpovědět

  • Ať vás síla a radost provází.

    7. 8. 2022 10:33:56 | Nina

    Nevím, jestli máte čas na čtení komentářů. Jen vás chci pozdravit a popřát sílu a radost v životě. Vůle života je obrovská a cesty, jak žít se někdy objeví tím nejnečekanějším způsobem. Sílu, trpělivost a lásku.
    Opatrujte se, Ninka.

    Odpovědět

  • Hodne sil

    7. 8. 2022 10:16:02 | Lidka

    Je super, ze se clovek o vas dovedel diky Nicol na Instagramu. Ma stastnou ruku kdyz jednou mesicne losuje a všichni jeji sledujici se semknou. Verim, ze se semkneme i tentokrát a vybrane penize vyjdou jak na auto tak na dalsi veci. A vam maminko ze srdce preji hodne, ale opravdu hodne sil. Hlavne tech psychickych. Drzte se.

    Odpovědět

  • .

    7. 8. 2022 10:06:33 | Jana S.

    Zdravím, aspoň něco málo jsem vám poslala, přeji hodně sil

    Odpovědět

  • Hodně sil ❤️☘️

    7. 8. 2022 9:47:31 | Eliška &Naty&Eva

    Držíme palce a posíláme aspoň něco málo ☘️❤️ Dominičkovi i mamince mnoho sil.

    Odpovědět

  • Pozdravení a přání

    22. 2. 2022 20:55:53 | Tadeáš Stehlík

    Krásný den,

    nebudu se vypisovat, protože si myslím, že méně je někdy více.. Jen chci popřát hodně sil, celé rodině a Dominičkovi.. Jste bojovníci a klobouk dolů před Vámi!!
    Mějte se krásně!! ❤️

    Odpovědět

  • Zaměstnanci společnosti Alpiq přispívají část svých benefitů ve

    19. 4. 2021 13:20:10 | Alpiq Services CZ s.r.o./Alpiq Energy SE

    Dobrý den, Zuzko,

    po přečtení vašeho životního příběhu zaměstnanci naší společnosti Alpiq zorganizovali vlastními silami sbírku, kdy se vzdali části svých finančních benefitů ve prospěch Dominika a jeho denních potřeb. Stejně tak uspořádali Pohybovou výzvu na měsíce únor a březen, kdy každý nasbíraný kilometr (naměřený mobilní aplikací za danou aktivitu) představoval 1 Kč Dominikovi. Celkovou částku vám zasíláme obratem.

    Přejeme Vám hodně sil a potřebnou energii do každého dne!

    V úctě,

    Alpiq Services CZ
    Alpiq Energy SE

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Děkujeme: Zaměstnanci společnosti Alpiq přispívají část svých be

      22. 4. 2021 20:17:06 | Zuzana

      Dobrý den, moc bych vám chtěla poděkovat i za Dominička jste úžasný a moc si toho vážíme penízky půjdou na cvičení mockrát děkujeme z celého srdce ❤

      Odpovědět

  • Hodně sil

    7. 10. 2020 9:48:49 | Petra Šauer

    Zuzko, neco málo posilam.. přeji, at se sbírka povede,
    Neptejte se proč.. na takové otázky nikdy nenajdeme odpoved, člověk nějak musi pokorne přijmout ten úděl.. ale nějaký důvod to má...nedokážu si to představit, ale verim a moc Vám přeji, ze se Vám vše jednou vrátí v dobrem 100x a budete užívat život více v klidu a pohodě.. drzte se❤️A Dominickovi hlavně zdraví

    Odpovědět

  • Dominik

    3. 10. 2020 21:13:40 | Alena

    Příspěvek na auto činí 200000,- kč,musíte si zažádat ÚP,máme nasbiraná víčka,ráda je předám, mám také postiženou dceru a vím, jak je každý den náročný a vyčerpávající. Pokud máte zájem o víčka napište odkud jste,pokud to nebude daleko dovezu.Přeji hodně sil a jen kroky dopředu.

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Dominik

      3. 10. 2020 22:19:58 | zuzana

      Dobrý den , o příspěvků na auto vim ale to jsem použila uz na prví auto které neslouží proto schanime na nové .... jsme ze Šumperka za víčka budeme rádi

      Odpovědět

  • Trápení

    3. 8. 2020 23:37:39 | Jirka

    Dojemný příběh ale zaráží mě že vybíráte peníze a zároveň je vidět že se nemáte špatně podle vizáže (rtěnky , nehty... ) tak opravdu nevím co si o tom myslet

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Trápení

      7. 8. 2022 11:18:57 | Emanuela

      To nemyslite vazne, ze ne?! Tohle muze napsat jen tupena. To, ze ma maminka postizeneho syna, neznamena, ze si nemuze koupit rtenku?! To je komentar roku zase

      Odpovědět

    • Re: Trápení

      28. 4. 2022 9:02:56 | Dagmar

      Tak tohle je přes čáru, mrzí mě že jsou "lidi" co něco takového dokážou vypustit z huby, pardon z klávesnice. Ubohost....

      Posílám příspěvek, ať se daří a hodně sil s Dominičkem :-)

      Odpovědět

    • Re: Trápení

      15. 2. 2022 9:48:11 | Michal

      Ma ty osle chodit v pytlu?

      Odpovědět

    • Re: Trápení

      1. 1. 2021 15:44:37 | Hana

      Nebojte, nejste sam, koho to napadlo... A to vim vic informací, než vy vsichni tady...

      Odpovědět

      • Re: Re: Trápení

        4. 1. 2021 0:56:57 | ÁLA

        Povídejte Haničko, copak nám chcete říci pěkného? Anonymita dovoluje hodně viďte?
        Tak povídejte, posloucháme, tedy koukáme .

        Odpovědět

        • Re: Re: Re: Trápení

          4. 1. 2021 16:58:19 | Hana

          Milá Álo, je pěkné pomáhat. Pomáhejte. Těm, kteří potřebují. Od maminky Dominika jsme slyšeli už pár lží. Nebudu vás přesvědčovat. Neschovavam se za anonymitu. Kdybych to dělala, napsala bych zde vše. Vy to slyšet, tedy číst nechcete, hned jdete do útoku.

          Odpovědět

    • Re: Trápení

      15. 10. 2020 23:59:33 | Mája

      To jako když má maminka nemocné dítě, má chodit jako šmudla?!?!?!? V pytli od brambor???? Nestačí Vám, že maminka má už tak těžký život, přesto svůj úděl nese statečně a stará se o chlapečka....nikam ho "neodložila" ....... Ještě jí chcete vehnat slzy do očí??? STYĎTE se!!! Základem spokojeného dítka je spokojená maminka! A když má radost z toho, že si namaluje pusu, nalakuje nehty nebo koupí něco pěkného na sebe, je to jenom dobře, když to udělá!!! Držte se maminko a hloupé řeči nečtěte!!!! Albert Einstein kdysi řekl, že "Pouze dvě věci na světě jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.“.............To přesně platí o pisatelce. Hezké dny Vám i chlapečkovi bez zbytečných otrapů přeji!!!!

      Odpovědět

      • Re: Re: Trápení

        16. 10. 2020 0:01:11 | Mája

        ...........u té druhé ........... tam mělo být

        Odpovědět

    • Re: Trápení

      23. 9. 2020 9:11:42 | Maria

      Taky nevim co si o tom myslet jestly je to pravda

      Odpovědět

    • Re: Trápení

      7. 8. 2020 10:13:39 | Jarda S.

      Prosím, raději už nic nevymýšlejte a hlavně nepište. Je fakt zdrcující, když někdo napíše něco takového. Napíšete toto mámě zdravého dítěte, co si dovoluje o sebe pečovat? Nezlobte se na mne, ale pro mne jste trochu morální chudák.

      Odpovědět

    • Re: Trápení

      4. 8. 2020 9:02:15 | Marek

      Jde vidět že jste odborník přes rozpoznání věcí (značky) podle fotky a nevšimnul jste si že je to fotka na hlavní straně a ta musí nějak vypadat a když je člověk pozitivní a není morous zakomplexovaný jako vy tak i když se non-stop stará o syna tak se zvládne postarat i o sebe a bere vše pozitivně a to je dobře pro toho kluka ...... Ps: nechtěl jsem psát sem nic jen přispět ale takový komentář jsem si nemohl odpustit když je někdo bezohledný k*k*t a v téhle situaci řešit blbosti prostě když nechceš nepřispívej nic nikdo tě nenutí....

      Odpovědět

  • Dominicek

    3. 8. 2020 8:21:04 | Kristina

    Moc vam drzim palecky. At to vse zvladnete jste moc statecny. Sama mam dcerku po tezke autonehode tak vim jak se citite. Take byl Motol nas druhy domov. A take s dcerkou bojujeme samy. Proto bych vam poslu nejakou korunku pac vim jak tezke to je. Nemohu poslat moc ale snad to trochu pomuze. :-).

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Dominicek

      12. 12. 2020 17:34:47 | Luděk

      Dobrý den, předal jsem jedné paní víčka pro pomoc pro Dominička. Píšete, že máte dcerku po těžké autonehodě. Pojďme síly spojit. Mohla by jste se mi ozvat? Já, Luděk Vaněk, 603 495 424, vše vysvětlím, děkuji Vám moc za odpověď.

      Odpovědět

  • ***

    19. 7. 2020 20:28:27 | Berecovi

    Platba odeslána, přejeme hodně sil.

    Odpovědět

  • Dominiček

    18. 7. 2020 14:37:00 | Renata

    Zdravím Vás Zuzanko, poslala jsem Vám korunku, sice to není velká částka, snad Vám to trošku pomůže. Je mi moc líto Vašeho Dominicka a Vy máte můj velký obdiv. Držím pěsti, v dalším boji a pevné věřím, že se blyska na lepší časy. Hodně sil, ale i radostných chvil Vám přeje Renata

    Odpovědět

  • Držte se

    15. 7. 2020 16:06:19 | Bannyphotos.cz

    Zdravím, držte se oba. :) (snad každý, kdo šel až na tenhle web pošle alespoň pár korunek)

    Odpovědět

  • Držím palce

    26. 6. 2020 14:12:59 | Honza

    Jste silná žena. Držím Vám i Dominičkovi palce.

    Odpovědět

  • Dominičkovi a jeho Úžasné Statečné Mamince

    18. 6. 2020 3:34:50 | Marcela

    Dobrý den,ani neumím popsat jak mě dojímá váš příběh.Jsem máma dvou chlapečků dvojičatek Lukáška a Martínka-klukům bude taky příští měsíc 5 a jako máma sněma prožívám všecky sebemenší zdravotní potíže s Lukaskem jsme taky cvičili ale ne vojtovu metodu ale trošku míň bolestivé cviky měl i helmicku protože měl s bříška deformovanou hlavičku-ted už ji mám krásnou.Ted zas opět Lukášek začal nosit brylečky a okluzor-všecko jsem prožívala jako by se to mělo dít mě a i bych si to přála ale když tady čtu váš smutný příběh můžu být šťastna že tohle jsou jen banality.Smekam před vámi jak jste silná a statečná a Dominiček je krásný úžasný chlapeček a má obrovské štěstí že má vás a vaši rodinu-tak milující a obětavé lidičky.Strašně moc vám přeji aby Dominičkovi bylo nejlíp jak jen to jde a aby vás už provázelo jen Stestičko.A hned zítra pošlu Dominičkovi aspoň menší peněžní dar

    Odpovědět

  • Dominicek

    24. 5. 2020 13:08:25 | Jarinka

    Dobry den, jste statecna a skvela mama. Drzime Vam moc palce a posilame mnoho sil. Mame doma pytel vicek- jakym zpusobem muzeme Dominickovi prispet pomoci vicek?

    Odpovědět

  • Pro Dominička

    23. 5. 2020 21:15:01 | Kateřina

    Paní Zuzano, malému i Vám přeju hodně síly v boji s nemocí a posílám svůj příspěvek. Doufám, že si budete moci brzy pořídit dobré spolehlivé auto, které Vám v péči o syna aspoň trochu pomůže. Dominiček má štěstí, že má maminku jako jste Vy. A že má takovou skvělou rodinu. Zuzko, držte se. Myslím na Vás.

    Odpovědět

  • hodně štěstí

    23. 5. 2020 20:30:25 | Rejdim

    Je smutné, že se k Domimu takto postavil táta. Pošleme s kolegy hned v pondělí a doufám, že Vám to pomůže. Buďte statečná. :)

    Odpovědět

  • 19. 5. 2020 21:53:15 | Šárka

    Dominičku přeju ti aby jsi nad tou škaredou nemocí jednou pro vždy vyhrál. Tvoje maminka je moc silná a úžasná. Moc vám držím palečky a veřím že vše dobře dopadne ♡

    Odpovědět

  • Pro Dominika

    19. 5. 2020 21:36:06 | Zuzana

    Zuzko -Přeji Vám ,aby se Vám splnilo všechno co si přejete , na auto se peníze vyberou o to žádný strach bude to otázka času . Je hrozné , že jste to musela dávat bez partnera a klobouk dolu před Vašimi rodiči (musí to byt pro ně těžké Vás takto vidět ). Někdy se i zázraky dějí ,možná přijde někdo s léčbou ,kdo ví co bude za rok -2 nebo pět . Penízky určitě pošlu , alespoň 5t, a malinkému přeji hodně zdravíčka a štěstíčka !

    Odpovědět

  • Pro Dominička

    16. 5. 2020 13:20:21 | Linda Stojaspalová

    Preji hodne sil a drzim palce, jste skvela mama a Dominicek je bojovnik. Malou castku jsem odeslala.

    Odpovědět

  • Dominiček

    11. 5. 2020 10:25:41 | Pavlína

    Také posílám, vím čím si procházíte, příspěvky od státu nepokryjí náklady na postižené dítě. Přeji hodně sil, trpělivosti a lásky, Dominičkovi zdraví - má tu nejlepší mámu.

    Odpovědět

  • Dominicek

    10. 5. 2020 20:04:04 | Jana

    Poslala jsem něco málo a moc vám držím pěsti, jste úžasná a Dominiček taky. Přeji jen lepší dny a ať máte brzy nové auto, určitě se penízky nasbiraji ❤️

    Odpovědět

  • Moc síly

    7. 5. 2020 8:04:52 | Martina

    Zuzko, při čtení Vašeho příběhu, člověk zjišťuje, jaké malichernosti člověk řeší. Moc držím palce. A snad se nám povede, Vám co nejvíce ulevit

    Odpovědět

  • Držte se

    6. 4. 2020 23:07:48 | Věra Svobodová

    Největším bohatstvím každé maminy je zdravé děcko a Je tolik Vás,kteří si přejete jen to jediné a nelze zvrátit tolik bolestivých diagnóz co jste vyslovila Zuzko.Nejsem velkým čtenářem bolavých příběhů,neznám z vlastního života starost a současně obrovskou oddanost tolik zkoušenému chlapikovi jako je váš Domča.Nevim toho mnoho o speciální péči o tolik nemocného človíčka ale jedno jsem právě teď zavnimala ,vím,že jste skvělá mamka Zuzko a hluboce se před Vámi skláním.Poslat pomoc v podobě peněz je to nejmenší co se dá udělat.Drzte se holčičko a přejte si každý den

    Odpovědět

  • Jste úžasná máma

    31. 3. 2020 23:22:01 | Aneta

    Dobrý večer, při čtení příběhu jsem brečela, opravdu srdcervoucí, až si člověk říká, proč takto musí trpět děti. Jste úžasná maminka a hlavně silná ženská, která pro své dítě udělá vše. Přeji vám i Dominičkovi hodně štěstí v životě.. Ráda vám přispěji.. Držte se, jste skvělá ❤️❤️❤️❤️

    Odpovědět

  • Hope

    31. 3. 2020 1:41:26 | Jitka

    Tohle je strasne smutny pribeh,musite byt moc moc silna a budu vam drtet pesti a aspon trochu pomuzeme,my mame holcicku s achondroplazii a ty zacatky jsem.probrecela bylo to tezky ale kdyz ctu vas pribeh rikam si ze musim byt silnejsi ze nekdo jako vy to ma mnohem.tezsi a vim.jake to je kdyz mama nemuze nic udelat a musi to proste zvladnout a byt pro to dite tady a ted a naporad...musi to byt tezke bez opory partnera,chlapy to maji jednoduchy proste utecou...drzim vam moc pesti,zivot je nekdy tezky a clovek si rika proc my a proc tohle...ale pry si nas ty deti z nejakeho duvodu vybiraji asi je to nase poslani je milovat bezpodminecne ale je to tezke protoze my bysme chteli jedine aby byly zdravi a prozili krasny zivot❤❤❤drzte se✊

    Odpovědět

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.