Maminka Petra a 2 děti v nouzi

 Maminka Petra  je s dcerou a synem ubytovaná v azylovém domě s utajenou adresou, který spravuje organizace pomáhající obětem domácího násilí od 8.7. 2019.

Maminka podala předběžné opatření na svěření dětí do péče. V současné době probíhá řízení o svěření dětí do péče. OSPOD navrhuje svěřit děti do péče matky, otec však s tím nesouhlasí. Z toho důvodu se jednání u soudu stale protahuje a čeká se na vypracování znaleckých posudků. 

 Maminka Petra se ocitla ve velmi složité situaci, kdy téměř nemá žádné finance na zajištění svých dětí. Nemá rodinu, na kterou by se mohla obrátit s žádostí o pomoc a vzhledem k nízkému věku syna nemůže zatím nastoupit do zaměstnání. Maminka vzhledem k tomu, že soudní jednání nebylo ještě ukončeno a nebylo vydáno žádné usnesení o svěření dětí do péče, nemůže stále žádat o dávky SSP.  Výživné na děti otec platí velmi nepravidelně a v nízkých částkách. Posílá ji sms v tom smyslu, že je zvědavý, jak se dokáže postarat o děti, když nemá peníze.

V azylovém domě má maminka stanovenou platbu 240,-Kč a den. Vzhledem k její situaci a k přiznaným dávkám, které pobírá,  není ani možné aby maminka azylovému domu tuto celou částku nyní hradila.

  Maminka Petra od počátku spolupracuje s azylovým domem a sociální pracovnicí, je velice slušná, chová  se velmi hezky ke svým dětem, během dne o ně řádně pečuje a snaží se je zajistit. Děti jsou na maminku velice vázané. V azylovém domě navštěvuje maminka také psychologické konzultace a její dcera také. Důvodem je psychická stabilizace matky a dcery vzhledem k situaci, kterou doma zažívaly.

Mamince by velice pomohlo kdyby mohla obdržet stravenky, za které by si mohla udělat nákup pro sebe a pro děti, také by ji pomohlo, kdyby pro dceru mohla obdržet školní pomůcky, výtvarné potřeby.

Velice moc za maminku děkujeme.


Zapojte se s námi do pomoci pro maminku Petru a její dvě děti. 

Přispět můžete finanční částkou na účet veřejné sbírky Nadačního fondu Dobrá srdce:

Veřejná sbírka Nadačního fondu Dobrá srdce

Číslo účtu: 2700977831/2010
Variabilní symbol: 125500

pro platby ze zahraničí

IBAN: CZ2520100000002700977831

BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Darovací smlouva - finanční dar na pomoc mamince Petře 

Darovací smlouvu vytiskněte 2x, vyplňte údaje, částku, podepište a obojí provedení smlouvy zašlete na kontaktní adresu Nadačního fondu Dobrá srdce. 


Pomoci můžete také zasláním hmotné pomoci například potřebné hygienické pomůcky (zubní pasty,  mycí, prací a čistící přípravky, apod.) trvanlivé potraviny, školní pomůcky na kontaktní adresu Nadačního fondu Dobrá srdce:

Nadační fond Dobrá srdce

nám.Svobody 835/31,

790 01, Jeseník

Zásilku prosím označte PRO PETRU 2.

Maminka pro děti potřebuje aktuálně školní pomůcky a výtvarné potřeby. Velikosti nám maminka upřesní.


Finanční částka, která na účet Nadačního fondu Dobrá srdce pro rodinu přijde, bude použita na nákup potřebných věcí (oblečení, hygienické potřeby, vybavení pro děti do školy apod.). 

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE S NÁMI .


Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Předplacená karta místo stravenek

    30. 10. 2020 22:01:06 | Lenka Hulcerová

    Dobrý den, může maminka využít předplacenou kartu v některém z obchodů s potravinami místo stravenek? Který je u Vás nejblíž, případně, které se v blízkosti azylového domu nachází (Penny, Lidl, atd.)?
    Děkuji za odpověď.
    Lenka Hulcerová

    Odpovědět

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.